Neymar wil onschuld bewijzen en deelt pikante foto's: 'Intiem, maar nodig'

Neymar wil onschuld bewijzen en deelt pikante foto's: 'Intiem, maar nodig'

03-06-2019 08:55
45

Neymar heeft in een uitgebreide video ontkend dat hij vorige maand in Parijs een vrouw heeft verkracht. In het filmpje dat zeven minuten duurt, slaat de Braziliaanse ster van Paris Saint-Germain terug en toont hij WhatsApp-gesprekken tussen de twee.

De vrouw beschuldigt Neymar ervan dat hij haar in een dronken toestand heeft verkracht, maar de 27-jarige aanvaller beweert dat geprobeerd is hem af te persen. Hij stelt ontdaan te zijn, maar de waarheid aan het licht te willen brengen.

"Ik ben in een val gelopen en slachtoffer geworden van afpersing. Daarom publiceer ik alle conversaties tussen ons en de foto's die zij mij stuurde. Dat is intiem, maar nodig om te bewijzen dat er die avond niets bijzonders gebeurd is", zegt Neymar in de video. Daarin is inderdaad te zien dat de vrouw pikante foto's naar hem stuurt.

"Wat zich heeft voorgedaan was een relatie tussen een man en een vrouw, zoals veel andere relaties. De volgende dag is er niks gebeurd en bleven we berichtjes naar elkaar sturen. Ze vroeg me toen om een souvenir voor haar kind", aldus Neymar. Over verkrachting hebben de twee het niet. De vrouw bleef na de ontmoeting naaktfoto's sturen. 'De eerste keer was nog rustig. Je hebt nog drie dagen om deze te leren kennen', schreef ze onder meer bij een foto van haar billen.

De Braziliaanse politie heeft een onderzoek aangekondigd naar de video van Neymar. Gekeken wordt of de aanvaller de wet heeft overtreden door de intieme beelden en gesprekken te publiceren. In Brazilië is het verspreiden van dergelijk expliciet materiaal verboden. Overigens heeft Neymar de beelden inmiddels van zijn Instagram-pagina verwijderd.