Kluivert adviseert broertje Shane: 'Nu ik terugkijk hebben ze altijd gelijk gehad'

Kluivert adviseert broertje Shane: 'Nu ik terugkijk hebben ze altijd gelijk gehad'

03-06-2019 09:30
51

De overstap van Ajax naar AS Roma betekende voor Justin Kluivert ook dat hij voor het eerst op zichzelf ging wonen in een wereldstad. De vleugelaanvaller mist vooral zijn broertje Shane (11).

"Shane zie ik natuurlijk minder, hij speelt bij FC Barcelona, gaat daar naar school en heeft daar zijn eigen leven", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Of ik hem mis? Zeker weten, omdat ik hem weinig zie en we niet even wat kunnen doen. Maar gelukkig is hij oud genoeg, heeft hij nu z'n eigen telefoon en kunnen we in deze tijd facetimen en appen."

Kluivert geef hoog op van de kwaliteiten van zijn broertje. "Hij heeft echt veel kwaliteiten voor zo'n jonge jongen. Hij snapt het spelletje en heeft het in zich. Nu ik zelf wat ouder ben vind ik het mooi om te zien welke stappen hij onderneemt. Ik zal hem daarbij helpen met alles wat ik weet en heb meegemaakt, dat geldt ook voor mijn vader. Iets overgeven aan iemand van wie je houdt en die het zou kunnen redden. Dat is het allermooiste."

Kluivert adviseert Shane vooral goed naar zijn trainers en ouders te luisteren. "Ik deed dat zelf ook niet altijd goed en dat heeft me deels wel gemaakt tot wie ik ben, maar nu ik terugkijk hebben ze altijd gelijk gehad. Ik had nog nooit meegemaakt wat de trainers wel al hadden meegemaakt."