'Witte rook in San Siro: Gattuso-opvolger bekend, Maldini technisch directeur'

'Witte rook in San Siro: Gattuso-opvolger bekend, Maldini technisch directeur'

03-06-2019 10:38
22

AC Milan gaat Marco Giampaolo op korte termijn presenteren als nieuwe trainer. Dat meldt onder meer La Gazzetta dello Sport. Giampaolo, nu nog aan het roer bij Sampdoria, wordt in San Siro de opvolger van Gennaro Gattuso. 

Gattuso leverde na een teleurstellend seizoen in Milaan zijn doorlopende contract in. Het geruchtencircuit kwam daarna op gang. Onder meer Sergio Conceiçao (FC Porto) en PSV-trainer Mark van Bommel, oud-speler van de Italiaanse grootmacht, werden genoemd als kandidaten.

De keuze is dus gevallen op de 51-jarige Giampaolo, weet La Gazzetta. Sinds de zomer van 2016 is hij trainer van Sampdoria. Eerder had Giampaolo de leiding over bescheiden clubs als Empoli, Cremonese en Brescia. Met Samp eindigde de coach dit seizoen op de negende plaats in de Serie A. Hij kreeg veel lof voor het aantrekkelijke voetbal dat de formatie uit Genua liet zien. 

Maldini
Naast Gattuso stapte ook technisch directeur Leonardo op. Hij wordt waarschijnlijk opgevolgd door Milan-legende Paolo Maldini. Sinds afgelopen zomer bekleedde Maldini (50) al een technische functie bij de club die hij tussen 1985 en 2009 diende.