Van den Berg walgt van Reading: '70.000 pond! Vies hè. Teringlijers'

Van den Berg walgt van Reading: '70.000 pond! Vies hè. Teringlijers'

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 14:45ma 03-06-2019 om 14:45

Joey van den Berg was graag langer in Engeland gebleven - maar na zijn tweede seizoen bij Championship-club Reading werd de routinier 'weggepest', vertelt hij in een interview met het magazine van voetbalvakbond ProProf. 

"Ik had langer willen blijven in Engeland, maar ik ben ook blij dat ik terug ben. Ze probeerden me weg te pesten. Die nieuwe trainer van Reading wilde makke lammetjes die achter hem aanliepen. Ik ben een sterke persoonlijkheid en daar hield hij niet van", aldus Van den Berg (33). In juli werd hij door NEC voor één jaar gehuurd. 

"Ik moest meetrainen met het tweede, tot de eerste dag van de voorbereiding wachtten ze met de mededeling dat ze mij niet meer nodig hadden. Ze probeerden in mijn hoofd te komen. Maar ik maakte duidelijk dat ik me niet liet wegsturen, ik had het beste contract ooit in mijn leven. Al had ik met O14 mee moeten
trainen."

70.000 pond
Zijn overstap naar Nijmegen kostte hem uiteindelijk een smak geld. "Ik zat in Nijmegen al klaar voor de presentatie. In volledig tenue. Telefoon uit Engeland. Dat ik mijn tekengeld moest laten vallen, als voorwaarde voor de verhuur aan NEC. Zeventigduizend pond! Ik zou daar geen recht meer op hebben bij een verhuur. Vies hè."

"Ik gunde die club echt niets, maar dan zou ik terug moeten. Dus heb ik het maar laten vallen. NEC is mij wel voor de helft tegemoetgekomen. Prima. Zo zie je maar, dat clubs toch proberen zo goedkoop mogelijk van spelers af te komen. Als ik echt principieel was geweest, had ik mijn tenue uitgedaan en was ik teruggegaan naar Reading. Maar alles was al geregeld. Ik kon moeilijk terug. Dat wisten zij ook. Teringlijers."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws