Toekomst in Amsterdam ongewis: 'Ik zou met alle plezier bij Ajax willen blijven'

Toekomst in Amsterdam ongewis: 'Ik zou met alle plezier bij Ajax willen blijven'

03-06-2019 15:07
35

De sportieve toekomst van Bruno Varela is ongewis. In januari werd de Portugese doelman door Ajax gehuurd van Benfica. Een langer verblijf in Amsterdam lijkt niet uitgesloten, maar een terugkeer naar de kampioen van de Primeira Liga is ook mogelijk. 

Varela (24), die niet één keer in actie kwam namens Ajax, is zijn opties aan het afwegen, laat hij in gesprek met O Jogo blijken. "Ik moet nu kijken wat voor mijzelf het beste is. Als Benfica mij terug wil halen, sta ik daar zeker voor open. Maar dan wél op voorwaarde dat ik eerste keeper word", aldus de doelman. "Anders heeft dat weinig zin."

Blijven in Amsterdam kan ook. "Ik zou met alle plezier bij Ajax willen blijven, maar een transfer naar Frankrijk, Engeland of Spanje sluit ik ook niet uit. Het gaat er nu gewoon echt om wat het beste voor mij is."

Volgens Spaanse en Portugese media is Benfica momenteel bezig met de komst van Jasper Cillessen. Ajax-doelman André Onana verlengde eerder dit jaar zijn contract en lijkt, ondanks interesse uit het buitenland, nog zeker één jaar te blijven. Bij het huren van Varela bedong Ajax een optie tot koop.