'Verongelukte Reyes reed 237 km/u; lekke band oorzaak van fatale crash'

'Verongelukte Reyes reed 237 km/u; lekke band oorzaak van fatale crash'

03-06-2019 16:28
216

José Antonio Reyes reed 237 kilometer per uur op het moment dat hij zaterdag verongelukte met zijn Mercedes Brabus S550V. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Spaanse krant heeft meerdere details over het noodlottige ongeval weten te bemachtigen. 

Reyes verloor 's ochtends de macht over het stuur door een lekke band, zo concludeerde de Spaanse politie na onderzoek naar de crash. De 35-jarige Reyes was onderweg naar zijn woonplaats Utrera. Op het moment van het ongeluk reed hij liefst 237 km/u, meent de Guardia Civil te weten. Hoe de band van zijn peperdure Mercedes lek kon raken, is nog niet bekend. 

De auto van Reyes botste tegen een aantal betonblokken aan, sloeg over de kop en vloog direct daarna in brand. Naast Reyes kwam ook zijn neef Jonathan om het leven. Een andere inzittende werd uit de vlammenzee gered; hij vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis. El Mundo Deportivo schrijft dat de man in kwestie op 65 procent van zijn lichaam verbrand is. 

Reyes, oud-speler van onder meer Sevilla, Arsenal en Real Madrid, werden zondagavond door duizenden fans van Sevilla herdacht

Het wrak van de auto van Reyes (bron: Lagencia Grosby)