Koeman: 'Dit is het moment om Gouden Bal aan een verdediger uit te reiken'

Koeman: 'Dit is het moment om Gouden Bal aan een verdediger uit te reiken'

03-06-2019 17:13
36

Ronald Koeman schuift Virgil van Dijk naar voren als mogelijke winnaar van de Ballon d'Or. De bondscoach van het Nederlands elftal zag hoe de Oranje-captain zaterdag met Liverpool de Champions League veroverde.

"Virgil verdient het wel", zegt Koeman in een Q&A op het YouTube-kanaal van de KNVB. "Vaak is iedereen gericht op spelers die doelpunten maken of voorbereiden, of beslissende treffers produceren. Als er een moment is om de Gouden Bal aan een verdediger uit te reiken, is dat nu wel. Ik vind Lionel Messi de allerbeste, maar ik vind dat je ook prijzen moet winnen om in aanmerking te komen voor de Gouden Bal."

De 27-jarige Van Dijk werd in Engeland al uitgeroepen tot PFA Player of the Year en Premier League Player of the Season. Hij gaf al aan dat hij zelf op Messi zou stemmen. De eerste en tevens laatste verdediger die de Gouden Bal won was Fabio Cannavaro in 2006.

Koeman gaat ervan uit dat Van Dijk net als Liverpool-ploeggenoot Georginio Wijnaldum in actie kan komen in het Nations League-duel met Engeland. Hij verwacht dat The Three Lions ook niet al te veel hinder zullen ondervinden van de Champions League-finale.