Van Gaal beklaagt zich over United: 'Daarom speelden we dat boring football'

Van Gaal beklaagt zich over United: 'Daarom speelden we dat boring football'

03-06-2019 17:32
28

Louis van Gaal kreeg als manager van Manchester United niet de aankopen die hij wenste. De 67-jarige Nederlander constateerde bij zijn aantreden in 2014 een gebrek aan creativiteit, maar moest zich schikken in de door directeur Ed Woodward aangedragen Angel Dí Maria.

"Ik dacht altijd dat Manchester United elke speler kon kopen omdat ze zoveel macht hebben", zegt Van Gaal in een interview met The Guardian. "Maar blijkbaar waren een aantal spelers niet haalbaar. Ik kan het niet geloven, maar zo was het wel. Dí Maria was mijn keuze bij AZ zeven jaar eerder. Toch was ik blij met zijn komst, want hij is een creatieve speler. Maar ik had andere spelers op mijn lijstje staan."

De Argentijnse buitenspeler kwam totaal niet uit de verf op Old Trafford. Op de vraag wie zijn beste speler was bij United, moet Van Gaal goed nadenken. "Dat zegt veel... Luke Shaw begon heel goed, maar liep een zware blessure op door PSV. Ander Herrera stak er ook bovenuit. Ik denk dat Daley Blind mijn meest constante speler was, hij was erg goed in de opbouw. Met Juan Mata was ik ook heel blij, omdat het een creatieve speler is."

"Daar hadden wij een gebrek aan", vervolgt Van Gaal. "Daarom speelden we dat in jullie ogen boring football. We hadden niet de spelers om het spel te versnellen of openingen te vinden. Maar het was in mijn ogen nog altijd beter dan de bus voor het doel parkeren. Als de tegenstander dat wel doet, heb je creatieve spelers nodig. Daarom stond ik toe dat Dí Maria en Memphis Depay werden gehaald."

Van Gaal rekent zijn aanvoerder Wayne Rooney opvallend genoeg niet tot de uitschieters. "Het spijt me, maar Rooney was over zijn top. Desondanks was hij nog een van de betere." De ex-bondscoach van Oranje veegde eind maart al eens de vloer aan met Woodward.