Krul belooft Norwich trouw na promotie: 'Club heeft mij de kans gegeven'

Krul belooft Norwich trouw na promotie: 'Club heeft mij de kans gegeven'

03-06-2019 18:55
14

Tim Krul gaat met Norwich City de Premier League in. De Nederlandse doelman heeft zijn contract bij The Canaries met twee jaar verlengd, tot medio 2022.

"Ik ben in de wolken dat ik mijn reis hier kan voortzetten", vertelt de 31-jarige Krul op de clubsite. Hij veroverde het voorbije seizoen de titel in het Championship met Norwich, dat daardoor weer terugkeert op het hoogste niveau. Krul speelt sinds vorig jaar zomer op Carrow Road, nadat hij transfervrij overkwam van Brighton & Hove Albion.

"De club heeft me de kans gegeven om weer elke week te spelen. Het was geweldig om vorig seizoen elke seconde mee te doen", vervolgt Krul, die geen minuut miste in de competitie. De achtvoudig international van het Nederlands elftal heeft zijn loopbaan nieuw leven ingeblazen. Hij liep in het seizoen 2015/'16 een zware knieblessure op en had daarna moeite om terug op niveau te komen.

Zo raakte Krul zijn plek onder de lat bij Newcastle United kwijt en was een verhuur aan Ajax weinig succesvol. Hoewel hij daarna wel een half jaar speelde bij AZ, kwam hij daarna bij Brighton weer op de bank terecht. De Hagenaar is blij dat hij nu weer het vertrouwen krijgt. "Alles waarop ik heb gehoopt is uitgekomen. Ik ben blij dat ik bij deze speciale club kan blijven."

"Het kampioenschap was de kers op de taart. Ik kijk ernaar uit om weer tegen de grote teams te spelen in de Premier League, ik heb daar nog unfinished business", besluit Krul.