Koeman kijkt naar piepjonge Oranje-talenten: Twee of drie jaar

Koeman kijkt naar piepjonge Oranje-talenten: "Twee of drie jaar"

03-06-2019 20:20
65

Ronald Koeman werkt naar eigen zeggen met de beste generatie spelers van de afgelopen jaren. Rijk rekent de bondscoach van het Nederlands elftal zich nog niet, want de talenten komen pas net kijken. Oranje is op de weg terug, zegt Koeman.

"Gezien de laatste paar jaren, ja, is dit de beste generatie", zegt Koeman tegen The Guardian. "Maar ze beginnen net. Ze hebben veel talenten. Frenkie de Jong heeft getekend voor FC Barcelona. Misschien tekent Matthijs de Ligt ook wel bij... Hij gaat ook tekenen bij een grote club, maar niemand weet nog welke. Donny van de Beek heeft het afgelopen seizoen ook een ontwikkeling doorgemaakt. Dat is goed."

Koeman wijst op de jeugdopleidingen van de Nederlandse clubs en stelt dat Nederland altijd goede talenten heeft voortgebracht. "Misschien hebben we vier of vijf heel goede jonge spelers. Oranje O17 heeft het EK gewonnen, maar die spelers zijn pas zeventien. We moeten nog twee of drie jaar wachten. Als alles goed gaat, spelen zij dan ook in het nationale team. We zijn een land dat altijd goede talenten opleidt. Altijd."

Koeman merkt dat de sfeer rond Oranje is veranderd. De nationale ploeg zat lang in een diep dal na het mislopen van zowel het EK als het WK. Onder Dick Advocaat kroop Oranje langzaam omhoog. Koeman heeft de boel inmiddels goed op de rails gezet. "De sfeer rond de ploeg is veranderd. Dat komt door de spelers en hoe we zijn gestart in de UEFA Nations League."

"We hebben een lastige groep met Frankrijk en Duitsland gewonnen. Eindelijk zijn we goed gestart in de EK-kwalificatie. De wedstrijd tegen Duitsland (2-3 in maart, red.) was ergens goed, maar toch waren we teleurgesteld na het laatste fluitsignaal. Maar we zijn op de goede weg."