Ajax reageert op bericht van Telegraaf: 'Laat het aan u wie u betrouwbaarder acht'

Ajax reageert op bericht van Telegraaf: 'Laat het aan u wie u betrouwbaarder acht'

03-06-2019 21:07
70

Ajax wil inhoudelijk niet ingaan op het bericht van De Telegraaf dat directeur Rutger Arisz op non-actief is gesteld. De club maakte maandag bekend dat Arisz zelf vertrekt. Dat klopt niet volgens de ochtendkrant, die schrijft dat zijn vertrek niet vrijwillig was.

Arisz werd beschuldigd van 'ongewenste intimiteiten'. Hij zou zich rond het Champions League-duel met AEK Athene in beschonken toestand hebben misdragen, in het bijzijn van sponsoren. Op de werkvloer bij Ajax zag niet iedereen het in Arisz zitten, aldus Telegraaf-journalist Valentijn Driessen, die maandag zei dat Arisz 'er één grote puinhoop van heeft gemaakt.'

Wedden

Meer odds

Het Financieel Dagblad meldde zich bij Ajax en wilde weten wie de waarheid spreekt: Ajax of De Telegraaf. "Ik laat het aan u wie u betrouwbaarder acht: het persbericht van een beursgenoteerd bedrijf of De Telegraaf", zo klinkt het.

"Het was te verwachten dat het ging gebeuren, helemaal na alle problemen bij Ajax O19 - Feyenoord O19 (kampioensduel dat gestaakt werd, red.). Dat heeft hij helemaal onderschat", zei Driessen. "Met Arisz vertrekt de slechtste directeur in de geschiedenis van Ajax. Misschien was alleen Martin Sturkenboom nog slechter."