Seedorf: 'Rijkaard is groot idool, maar als trainer voor mij een teleurstelling'

Seedorf: 'Rijkaard is groot idool, maar als trainer voor mij een teleurstelling'

03-06-2019 22:56
62

Clarence Seedorf dankt Louis van Gaal voor de vliegende start in zijn carrière. Frank Rijkaard komt er als trainer minder goed vanaf, maar dat had meer met de oud-international zelf te maken.

Van Gaal liet Seedorf debuteren bij Ajax. Via Amsterdam kwam de oud-speler terecht bij de internationale top. "Alles is gestart bij Van Gaal. Iemand moet jou de kans geven. Hij heeft in mij geloofd", zegt Seedorf bij College Tour. "Daar heb ik hem altijd voor bedankt. Alles begint ergens met iemand die jou de kans geeft. Daar is het begonnen. Hiddink heeft het doorgezet bij Oranje, al heeft Advocaat mij laten debuteren."

Seedorf speelde bij Ajax samen met Rijkaard, die een paar jaar later bondscoach van Oranje werd en de leiding had over Seedorf. "Rijkaard is een groot idool van mij geweest, maar als trainer was hij een teleurstelling voor mij. Op het EK 2000 was hij mijn coach. Het jaar daarvoor heeft hij mij willen beschermen door me niet altijd in de basis te zetten."

"Hij had in z'n hoofd dat ik op het EK basisspeler zou zijn. Na de eerste wedstrijd werd ik als enige er weer uitgehaald. Het hele team presteerde slecht. Toen heb ik weer een toernooi op de bank moeten zitten. Die teleurstelling is over, hoor. Het was een grote teleurstelling omdat mijn verwachtingen groot waren, omdat hij mijn idool was. Het had meer met mij te maken. Ik had verwachtingen die niet uit zijn gekomen."