Wijnaldum en Van Dijk arriveren in Portugal: 'Hoop dat Koeman me opstelt'

Wijnaldum en Van Dijk arriveren in Portugal: 'Hoop dat Koeman me opstelt'

03-06-2019 23:51
17

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn maandagavond laat aangekomen in Faro, Portugal. Dinsdag voegen de Champions League-winnaars zich bij het Nederlands elftal, dat zich voorbereidt op de halve finale in de UEFA Nations League tegen Engeland. Wijnaldum en Van Dijk hadden door het gefeest wat kleine oogjes, maar zijn fit genoeg om dinsdag volle bak voor Oranje te gaan.

"We hebben een goede vlucht achter de rug. Een roze wolk? Dat kun je wel zeggen, natuurlijk", zegt Van Dijk tegen FOX Sports. "Morgen moet de knop weer om, maar dat gaat ook wel gebeuren. Het waren twee zware dagen, maar morgen zal het wel weer goed gaan. Ik heb genoeg tijd om me te laten behandelen en aan mezelf te werken. We zullen het gaan zien."

Van Dijk moet het winnen van de Champions League nog even laten bezinken. "Het was geweldig. Er is zoveel gebeurd. Ik moet het nog even laten bezinken, maar het was op sommige momenten onwerkelijk."

Dat Oranje weer voor de deur staat is geen last voor Van Dijk. "Je gaat naar Oranje. Het is geweldig om daar weer deel van uit te maken. We kunnen donderdag weer vol aan de bak. Ik heb er weer zin in, dus kom maar op. Ik hoop dat de bondscoach me opstelt. We zullen kijken hoe het ervoor staat."