Deense supporter maakt excuses

Deense supporter maakt excuses

04-06-2007 18:18

In de Zweedse tabloid Aftonbladet verklaart de man: "Ik wil mijn excuses aan Denemarken, Zweden en de scheidsrechter maken voor mijn onmenselijke gedrag. Het was ongelooflijk stom van me." Oorzaak van de aanval zou overmatig drankgebruik zijn geweest. "Ik ben zeer blij dat Gravgaard me wist af te stoppen voordat er veel ergere dingen hadden kunnen gebeuren", zegt de 29-jarige Deen.

De wedstrijd in Kopenhagen kende een wonderbaarlijk verloop. Denemarken was van een 3-0 achterstand terug gekomen tot 3-3. Een paar minuten voor tijd gaf Fandel Zweden een strafschop en Christian Poulsen een rode kaart, nadat de speler van Sevilla Markus Rosenberg in zijn maag had geslagen. De aggressieve fan liep het veld op om de scheidsrechter ook een paar klappen te geven. Verdediger Michael Gravgaard zag de man aankomen, en hield hem tegen.

"De mensen in Denemarken haten me nu", zegt de in Zweden woonachtige supporter. Na verhoor door de Deense politie werd hij weer vrijgelaten en noemde de fan zichzelf een "slecht verliezer". De man gaf toe dat hij al aangeschoten was toen hij in het stadion kwam en dat hij zich maar weinig van het incident kon herinneren. De Deen riskeert een gevangenisstraf van drie maanden.

Na het opstootje besloot de Duitse scheidsrechter het duel af te breken. Voor komende woensdag zal de UEFA een besluit nemen over de uitslag van het duel en verdere consequenties.