Telegraaf: Vertrek Ajax-directeur met gejuich ontvangen, verbazing om persbericht

Telegraaf: Vertrek Ajax-directeur met gejuich ontvangen, verbazing om persbericht

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 06:49di 04-06-2019 om 06:49

De medewerkers van Ajax zijn absoluut niet rouwig om het vertrek van operationeel directeur Rutger Arisz, schrijft De Telegraaf dinsdagochtend. De ochtendkrant blijft volhouden dat Arisz niet uit eigen beweging zijn afscheid heeft aangekondigd, zoals Ajax wél stelde in zijn berichtgeving.

De oud-roeier ging in het najaar van 2016 aan de slag bij Ajax, maar volgens De Telegraaf was de samenwerking 'een mismatch' en wilde Ajax hem de kans geven om de eer aan zichzelf te houden. De ochtendkrant somt, net zoals chef voetbal Valentijn Driessen dat maandag al deed, een reeks controversiële gebeurtenissen op: de vertraging in aanloop naar de Europa League-finale in Stockholm, de naamgeving van de Johan Cruijff Arena, het gesteggel rond de schuldvraag na de behandeling van Abdelhak Nouri, de aanvaring met financieel directeur Jeroen Slop en Arisz' beschonken uitspattingen in het nachtleven van Athene.

Volgens De Telegraaf is het nieuws over het vertrek van Arisz met gejuich ontvangen door het kantoorpersoneel en de sponsors van Ajax, die bovendien met opgetrokken wenkbrauwen gereageerd zouden hebben op het persbericht van de Amsterdammers. Hierin viel onder meer te lezen dat de directeur 'trots en vereerd' was om 'aan de hoogtepunten te hebben mogen bijdragen en de dieptepunten te helpen kunnen verzachten.'

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws