Koeman 'reageert vanuit onderbuik': 'Verliefd op mooiste meisje van het dorp'

Koeman 'reageert vanuit onderbuik': 'Verliefd op mooiste meisje van het dorp'

04-06-2019 07:12
13

NOS-voetbalcommentator Jan Roelfs en analist Jan van Halst hebben begrip voor Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal wakkerde aanvankelijk de geruchten over een mogelijk vertrek naar FC Barcelona aan door vragen niet te willen beantwoorden.

Koeman, die er nooit een geheim van heeft gemaakt dat Barça zijn droomclub is, zette enkele dagen later alsnog een streep door de geruchten. "Als Barcelona interesse heeft, gaat het zelfs bij mij kriebelen", reageert Roelfs in Sportforum van de NOS. "Het zou goed kunnen dat hij dinsdag nog dacht dat hij een kans maakte. Dan begrijp ik dat hij op dat moment niet wil zeggen dat hij bij het Nederlands elftal blijft."

Van Halst denkt dat Koeman 'een beetje is geschrokken van zichzelf'. "Stel je bent al jarenlang verliefd op het mooiste meisje van het dorp, maar je bent getrouwd met een ander", trekt de oud-middenvelder een vergelijking. "En je hoort in een keer dat dat meisje weer vrij is. Dan reageer je vanuit je onderbuik. Maar je vrouw zit naast je. Dan schrik je."

"Ik begrijp dat wel. Hij is geschrokken van zijn omgeving: dat kan ik niet maken. Ook omdat hij al eens eerder op een trein naar Valencia is gesprongen en dat is geen succes geworden", besluit Van Halst.