Maher 'gaat niet achter het geld aan': 'Kon zeker vijf, zes keer meer verdienen'

Maher 'gaat niet achter het geld aan': 'Kon zeker vijf, zes keer meer verdienen'

04-06-2019 07:53
64

Adam Maher had een veel lucratievere keuze kunnen maken dan FC Utrecht, maar het gevoel gaf voor hem de doorslag. De 25-jarige middenvelder stond ook in de belangstelling van onder meer Vitesse, Celtic en Blackburn Rovers.

"Ik kon zeker vijf, zes keer meer verdienen in het buitenland, maar op dit moment zie ik mezelf niet achter het geld aangaan", zegt Maher in De Telegraaf. "Natuurlijk is het leuk als je goed kunt verdienen. Maar uiteindelijk zijn het plezier in het voetbal en het goede gevoel dat je bij een club hebt belangrijker voor mij. Je kunt nog zo veel verdienen, maar als je niet gelukkig bent en het niet naar je zin hebt bij een club dan is dat toch niks waard."

De vijfvoudig international van het Nederlands elftal komt transfervrij over van AZ. In Alkmaar blies hij zijn carrière nieuw leven in na een mislukte periode bij PSV. "De overstap van AZ naar PSV is een keuze die ik weer zou maken als de situatie zich zou herhalen. Maar uiteindelijk komen er dingen op je pad die je niet in de hand hebt. Als je niet meer aan spelen toekomt, gaat dat ten koste van je plezier."