Pröpper heeft 'gelezen' over Ajax-interesse: 'Ik wil uiteraard nog stappen maken'

Pröpper heeft 'gelezen' over Ajax-interesse: 'Ik wil uiteraard nog stappen maken'

04-06-2019 08:15
45

Davy Pröpper is een dragende kracht bij Premier League-laagvlieger Brighton & Hove Albion, maar steekt niet onder stoelen of banken dat hij nog een stap wil maken. De 27-jarige middenvelder wordt in verband gebracht met Ajax.

Pröpper speelde dit seizoen kort voor de verdediging bij Brighton. "De Engelse competitie is natuurlijk loodzwaar", zegt hij in de Gelderlander. "De intensiteit ligt enorm hoog. Het tempo, het wedstrijdprogramma met drie duels per week. Ik ben beter geworden. Sterker ook wel, al zit dat echt niet in een massa meer aan spierkracht. Ik ben in alles als prof doorgegroeid."

Dat Pröpper in beeld is bij Ajax heeft hij 'gelezen'. "Maar dat is het ook. Ik heb net een seizoen afgesloten in Engeland en ben nu bezig met het Nederlands elftal." Hij denkt wel eens na over zijn toekomst. "Ik wil uiteraard nog stappen maken. Hoger in de Premier League is mooi. Ik wil graag in een grote competitie spelen. Duitsland en Spanje zijn ook mooi. Zo'n tour door Europa zie ik wel zitten. Maar concreet, dat ben ik nu niet."

Pröpper hoopt op speeltijd in de eindronde van de Nations League. Hij moet bij het Nederlands elftal concurreren met onder meer Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon en Donny van de Beek.