Nouri-update van Vissers: zaak afgehandeld door Ajax, huis familie wordt verbouwd

Nouri-update van Vissers: zaak afgehandeld door Ajax, huis familie wordt verbouwd

04-06-2019 08:34
79

De zaak-Abdelhak Nouri is door Ajax volledig afgehandeld, laat Volkskrant-journalist Willem Vissers maandagavond weten in Veronica Inside. De Amsterdammers erkenden afgelopen zomer al volledig aansprakelijk te zijn voor het tragische lot van Nummer 34: de familie kan zich nu richten op het herstel van Nouri en wordt daarbij gesteund door Ajax.

De oud-middenvelder verblijft, twee jaar na die fatale julidag in Oostenrijk, nog steeds in het ziekenhuis, maar zal binnenkort terugkeren naar de woning van zijn ouders. "Ze zijn nu het huis aan het verbouwen, omdat ze hem thuis willen verplegen", vertelt Vissers, die regelmatig contact heeft met de familie.

De situatie van Nouri is echter weinig verbeterd. "Hij is laag in bewustzijn, heet dat. Of hij iemand herkent? Ze laten er weinig over los, maar hij schijnt af en toe wel te reageren. Als er een bekende aan zijn bed zit, glimlacht hij soms. Dat vertellen ze", aldus Vissers. "Maar ja, de kans dat hij ooit nog bij kennis komt, is niet zo groot..."

De 55-jarige journalist schoof maandag aan bij Veronica Inside om te praten over zijn nieuwe boek: een bundeling van zijn Volkskrant-artikelen over het droomseizoen van Ajax. Van elk verkocht boek gaat 34 eurocent naar de familie van Nouri.