'Mazraoui is net een machine, anders speel je zo bij de amateurs, zegt hij dan'

'Mazraoui is net een machine, anders speel je zo bij de amateurs, zegt hij dan'

04-06-2019 09:02
35

Noussair Mazraoui stond in de jeugd van Ajax nooit te boek als het grootste talent, maar hij werd dit seizoen wel uitgeroepen tot talent van het jaar in Amsterdam. De veelzijdige Marokkaan kende de nodige twijfels of hij wel zou doorbreken.

"Talent had hij wel, maar hij was wel altijd een buitenbeentje", zegt neef Yassine Mazraoui tegen Ajax Showtime. "Dat is nu wel anders. Wij hoopten dat hij het ver zou schoppen, natuurlijk. Maar vaak was het met de hakken over de sloot."

Mazraoui brak ook nog eens door als rechtsback. "Zijn voorkeur ligt wel op het middenveld", beaamt Yassine, die denkt dat de rentree van Joël Veltman goed voor hem is geweest. "Of hij angst had voor de terugkeer van Veltman? Nee hij heeft geen spanning. Maar door de concurrentie van Veltman is Nous wel scherper. Hij blijft gewoon zijn ding doen. Hij denkt niet: yes, ik zit in Ajax 1. Ik zeg weleens: kijk wat je allemaal hebt bereikt. Maar hij doet dat niet. Hij wil altijd doorgaan, niet stilstaan. Anders speel je zo bij de amateurs, zegt hij dan. Het is wat dat betreft net een machine. Hij blijft focussen."

Een transfer van Mazraoui is deze zomer niet aan de orde. "Nee, hij heeft het niet over een transfer. Hij praat daar niet over. Niet zo van: ik wil daar of daar spelen. Hij zit nu goed bij Ajax. Maar Ajax is niet het eindstation. Hij gaat nog een leuke transfer maken, naar een andere droomclub."