'Andere Ajax-spelers kregen een Mercedes van de zaak, Nous moest met het ov'

'Andere Ajax-spelers kregen een Mercedes van de zaak, Nous moest met het ov'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 10:57di 04-06-2019 om 10:57

Noussair Mazraoui was in de jeugdopleiding van Ajax nooit het grote talent. Volgens zijn neefje Yassine Mazraoui was er altijd twijfel of de Marokkaan wel echt door zou breken in Amsterdam.

Hoewel Mazraoui talentvol was, heerste er twijfel of hij echt door zou breken. "Wij hoopten dat hij het ver zou schoppen, natuurlijk. Maar vaak was het met de hakken over de sloot. Dan ga je wel denken: gaat hij het wel halen?", vertelt neef Yassine aan Ajax Showtime. Mazraoui zelf gaf de hoop nooit op, al was het overduidelijk dat Ajax in andere talenten meer heil zag. "Anderen kregen een contract, terwijl hij door moest op amateurbasis. Anderen kregen een Mercedes van de zaak, Nous moest met het openbaar vervoer."

Ondanks alles bleef zijn familie hem steunen. Mazraoui zelf bleef er in geloven. "Hoe moeilijk je het hem ook maakte, hij gaf niet op", aldus Yassine. Onder Erik ten Hag wist Mazraoui zich uiteindelijk op te werken tot basisspeler in de hoofdmacht. In maart van dit jaar verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2022.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws