Mexicaanse investeerder trekt portemonnee en redt Roda JC van faillissement

Mexicaanse investeerder trekt portemonnee en redt Roda JC van faillissement

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 15:24di 04-06-2019 om 15:24

Het voortbestaan van Roda JC is veiliggesteld. Dat meldt de Keuken Kampioen Divisie-club dinsdagmiddag trots via de officiële kanalen. De Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega wordt de opvolger van eigenaar Frits Schrouff. 

Het lot van het tobbende Roda hing de afgelopen weken aan een zijden draadje. Schrouff, die miljoenen euro's in de Limburgse club stak, verkondigde dat hij op korte termijn nieuwe investeerders wilde strikken. Als zijn plan mislukte, dan was een faillissementsaanvraag het directe gevolg. De missie van Schrouff is nu dus geslaagd, want de 51-jarige De la Vega steekt geld in Roda. 

'Dhr. Schrouff heeft het volste vertrouwen in de financiële slagkracht, de voetbalexpertise en het wereldwijde netwerk van de Mexicaanse investeerder', meldt de formatie uit Kerkrade in een bericht op de website.

'Mauricio is Frits erkentelijk voor zijn enorme inzet en bijdragen om Roda JC door de moeilijkste fase van haar bestaan te leiden. Mauricio is er trots op dat hij het vertrouwen van Frits heeft gekregen om de wederopbouw van de Limburgse voetbalclub gestalte te geven.'

'Hij is onder de indruk van de warmte die de supporters en de regio etaleren om de club te laten voortbestaan. Mauricio nodigt iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt uit om samen met hem te bouwen aan een succesvolle toekomst.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws