Ajax slaat toe, lijft Feyenoord-talent in en presenteert twee andere talenten

Ajax slaat toe, lijft Feyenoord-talent in en presenteert twee andere talenten

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 17:05di 04-06-2019 om 17:05

Ar'jany Martha, Steven van der Sloot en Tunahan Tasci gaan aan de slag bij Ajax. De Amsterdamse grootmacht meldt dinsdag via de officiële kanalen dat de drie tieners een meerjarig contract signeren in de Johan Cruijff Arena. 

Met name de komst van Van der Sloot is saillant. De zestienjarige verdediger wordt overgenomen van Feyenoord. Van der Sloot tekent in Amsterdam een verbintenis voor drie jaar. Zijn overstap hing al een tijdje in de lucht. 

Martha (15), een aanvaller, komt over van Sparta. Net als Van der Sloot heeft hij voor drie seizoenen getekend. De zeventienjarige spits Tasci was afgelopen jaar actief in de jeugdopleiding van NEC Nijmegen/TOP Oss. Hij is voor twee jaar vastgelegd.

"Ik ben blij dat deze drie talenten voor Ajax hebben gekozen en heet hen van harte welkom", zegt hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. "De jeugdopleiding van Ajax heeft uitstekende voorwaarden gecreëerd voor deze spelers om zich verder te ontwikkelen tot profvoetballer."

De Telegraaf schreef dinsdag dat Feyenoord 'stevig baalt' van het feit dat Ajax toeslaat in Rotterdam en een talent van Varkenoord naar De Toekomst haalt. De transfer zou namelijk tegen het zogenaamde 'gentlemen's agreement' tussen Nederlandse topclubs ingaan. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws