Update: Lyon komt met officieel statement en ontkent akkoord met Real Madrid

Update: Lyon komt met officieel statement en ontkent akkoord met Real Madrid

04-06-2019 22:04 Laatste update: 22:04
49

Real Madrid pakt direct door na het binnen hengelen van Luka Jovic, meldt L'Équipe. Ferland Mendy, de 23-jarige linksback van Olympique Lyon, moet de volgende aanwinst worden voor De Koninklijke.

L'Équipe meldt dinsdagmiddag dat de tweevoudig Frans international zijn medische keuring in het Estadio Santiago Bernabeu met goed gevolg heeft doorstaan. Een officiële aankondiging lijkt dus een kwestie van tijd. Marca meldde eerder deze week al dat Mendy, die bij Olympique Lyon nog tot medio 2023 vastlag, 45 miljoen euro moet kosten. De komst van de linksback heeft mogelijk gevolgen voor zijn concurrenten: routinier Marcelo en de vorig seizoen doorgebroken Sergio Reguilón. Wie van de twee plaats zou moeten maken, is vooralsnog onduidelijk.

Het aantrekken van Mendy is voor Real Madrid het volgende wapenfeit in een toch al turbulente transferzomer. De nummer drie van de voorbije Primera Division-jaargang versterkte zich eerder met Rodrygo Goes, Eder Militão en Jovic, voor een totaalbedrag van 155 miljoen euro. De kers op de taart moet echter nog komen: Eden Hazard lijkt dé topaankoop van De Koninklijke te gaan worden.

Update 22.04 uur: Olympique Lyon komt dinsdagavond met een statement over de vermeende transfer van Ferland Mendy naar Real Madrid. De Franse club ontkent dat er een akkoord is bereikt met de Spaanse grootmacht over een overgang van de linksback. Lyon neemt daarmee afstand van de berichtgeving van L'Equipe, dat meldde dat Mendy de medische keuring reeds heeft ondergaan.