RKC prijst fysio's na angstig kleedkamerincident: 'Door hun adequate optreden'

RKC prijst fysio's na angstig kleedkamerincident: 'Door hun adequate optreden'

04-06-2019 19:26
36

RKC Waalwijk zet fysiotherapeuten Robert van Riel en Rob Westerlaken in het zonnetje. De twee medici grepen in toen clubarts Peter Engelenburg onwel werd tijdens de rust van het allesbeslissende play-off duel met Go Ahead Eagles.

Het slachtoffer – RKC noemt hem niet bij naam, maar het Algemeen Dagblad onthulde onlangs dat het om Engelenburg ging – werd in de kleedkamer van De Adelaarshorst getroffen door een hartaanval. Van Riel en Westerlaken begonnen direct met reanimeren en worden dinsdagmiddag geprezen door de kersverse Eredivisie-promovendus. 'Door hun adequate optreden gaat het naar omstandigheden goed met de persoon die onwel werd tijdens Go Ahead-RKC', laat de club weten via Twitter.

Op de avond van de wonderlijke ontknoping in Deventer werd Engelenburg overgebracht naar het ziekenhuis en bleek hij buiten levensgevaar te zijn. Eén week na dato verblijft hij nog steeds in het ziekenhuis, maar is zijn toestand stabiel: Engelenburg is volgens RKC aanspreekbaar, maar zal nog even moeten herstellen.