Eerste wapenfeit Roda-eigenaar aangekondigd: 'Kwalitatief beter dan Van der Luer'

Eerste wapenfeit Roda-eigenaar aangekondigd: 'Kwalitatief beter dan Van der Luer'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 21:34di 04-06-2019 om 21:34

De nieuwe eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wil Roda JC binnen drie jaar terug naar de Eredivisie loodsen. Dat vertelt Pieter Nieuwenhuis. De oprichter en directeur van onderzoeksbureau Hypercube adviseert de Mexicaan in Limburg.

De eerste twee jaar zullen vooral in het teken staan van orde op zaken stellen. "Daarna wil hij naar de Eredivisie. In drie jaar hoopt hij dat dus voor elkaar te krijgen", zegt Nieuwenhuis tegen Voetbal International. "En in de Eredivisie kan de club weer echt stappen voorwaarts gaan zetten."

Volgens Nieuwenhuis wil de 51-jarige Vega Roda rendabeler maken en daarvoor heeft hij diverse ideeën. "Hij is al bezig met buitenlandse shirtsponsors, heeft creatieve ideeën om het stadion te gebruiken. In eSports ziet hij bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden. Heel interessant allemaal. Maar hij beseft goed dat alles begint bij het voetbal. Wil je de mooie mogelijkheden die Roda heeft kapitaliseren, dan heb je een beter elftal nodig. Daar gaat hij voor zorgen."

"Maar het eerste wat hij gaat doen, is een goede coach halen. Iemand met Eredivisie-ervaring", aldus Nieuwenhuis. "Er komt dus een nieuwe coach. Een hoogwaardige opvolger voor Eric van der Luer, kwalitatief beduidend beter. Hij wil de coach zo snel mogelijk aanstellen. Ik ben er vrij zeker van dat de mensen binnen Roda en de fans zullen zeggen: dit is een mooie eerste stap."

Roda moet stap voor stap een profitabele club worden. "Per jaar zal hij bekijken wat daarvoor nodig is. Is dat één miljoen, dan is het één miljoen. Is het vijf miljoen, dan vijf. Maar hij wil zeker geen geld over de balk gooien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws