Odegaard ziet weinig kansen bij Real: 'Dat is waarschijnlijker dan verkoop'

Odegaard ziet weinig kansen bij Real: 'Dat is waarschijnlijker dan verkoop'

04-06-2019 21:52
28

Martin Odegaard verlangt snel duidelijkheid van Real Madrid over zijn toekomst. De twintigjarige Noor zit niet te wachten op een herhaling van vorige zomer, toen pas laat bekend werd dat hij verhuurd zou worden aan Vitesse.

Odegaard heeft een contract tot medio 2021 bij Real, maar het is de vraag of er plaats is voor hem in de Spaanse hoofdstad. Onder meer Ajax en Bayer Leverkusen tonen interesse. De aanvallende middenvelder weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt, maar eist wel snel duidelijkheid.

"Ik moet nog op vakantie, maar ik wil niet in dezelfde situatie belanden als vorig seizoen", zegt Odegaard tegen het Noorse VG. "Toen begon ik in de voorbereiding bij Real Madrid en duurde het lang voordat alles duidelijk werd. Dat was niet gunstig en dat wil ik ook niet meer."

De Noorse international beseft dat het lastig wordt om een plek af te dwingen bij De Koninklijke. "Real Madrid heeft me laten weten erg blij met mij te zijn. Maar ik heb al eerder gezegd dat het moeilijk is om daar aan spelen toe te komen en dat dat ook voor komend seizoen waarschijnlijk het geval is. Dus het wordt waarschijnlijk voor mij wat anders."

Een nieuwe verhuurperiode ligt voor de hand. "Maar ze hebben ook spelers verkocht met een terugkoopoptie. Dat is waarschijnlijker dan een definitieve verkoop. Ik heb er zelf nog niet zoveel over nagedacht en het maakt me ook niet veel uit. Het belangrijkste is dat je ergens terechtkomt waar je een kans hebt om te spelen en met een coach die in je gelooft."