Frenkie de Jong gewaarschuwd: 'Je moet vies durven spelen tegen hem'

Frenkie de Jong gewaarschuwd: 'Je moet vies durven spelen tegen hem'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 22:14di 04-06-2019 om 22:14

De kans is groot dat Declan Rice donderdag in de halve finale van de Nations League tegenover Frenkie de Jong staat. De twintigjarige middenvelder van Engeland deinst er in het duel met Oranje niet voor terug 'een vies spelletje' te spelen als dat nodig is.

Rice beleefde een ijzersterk seizoen bij West Ham United. Hij mag zich naar verluidt in de belangstelling verheugen van Manchester United en Manchester City en ook bondscoach Gareth Southgate lijkt een basisplaats voor hem in gedachten te hebben tegen het Nederlands elftal.

Daarmee komt Rice in Guimarães oog in oog te staan met een ander toptalent, De Jong. "Hij is een fantastische speler", zegt de Ierse Engelsman op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Ik geniet van de kans die ik krijg om mezelf met hem te meten. Maar ik kan hem niet té veel respect geven op het veld, want dan zal hij het spel volledig dicteren."

"Je moet ook een beetje vies durven te spelen om hem uit zijn spel te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we Nederland en De Jong als team kunnen stoppen", aldus Rice.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint Oranje de halve finale van Engeland?

Ja
85%
Nee
15%
(6156 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws