Bergwijn: 'Laat ik het zo maar zeggen: toen was het beter dat ik vertrok bij Ajax'

Bergwijn: 'Laat ik het zo maar zeggen: toen was het beter dat ik vertrok bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 07:05wo 05-06-2019 om 07:05

Steven Bergwijn is één van de meest besproken Eredivisie-spelers van de voorbije weken: de PSV-aanvaller heeft zich bij uitgerekend rivaal Ajax in de kijker gespeeld. De 21-jarige vleugelaanvaller weet nog niet of hij een transfer gaat maken deze zomer en houdt alle opties open.

Bergwijn moest in 2011 nog de jeugdopleiding van Ajax verlaten, nadat zijn vader ruzie zou hebben gekregen met een jeugdtrainer. "Ik lees er nu steeds meer verhalen over, die allemaal zwaar overdreven zijn. Allerlei verschillende versies, maar nooit de juiste", vertelt hij aan Voetbal International. "Laat ik het zo dan maar zeggen: op dat moment was het beter dat ik zou vertrekken." Inmiddels lijkt alles volgens de Amsterdammers vergeven en vergeten. "Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij, daarover ga ik niet liegen."

De gebeurtenissen van acht jaar geleden zijn voor Bergwijn geen reden om Ajax bij voorbaat af te wijzen. "PSV is altijd heel goed voor me geweest, de club heeft me perfect opgevangen toen ik weg moest bij Ajax. Als je dan in de belangstelling staat van de aartsrivaal, begrijp ik dat de supporters op zijn minst niet heel blij zijn. Maar tegelijkertijd moet je wel professional blijven in deze wereld." Bergwijns gevoelens voor PSV 'zullen niet veranderen', benadrukt hij. "Als ik al vertrek, doe ik dat niet vanwege de club, maar omdat ik denk me ergens anders gewoon beter te kunnen ontwikkelen als voetballer."

Poll

Bergwijn naar Ajax: zie jij het gebeuren?

(8416 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws