'Moeilijke zoektocht' in Nijmegen: 'Ten Hag heeft de lat erg hoog gelegd voor me'

'Moeilijke zoektocht' in Nijmegen: 'Ten Hag heeft de lat erg hoog gelegd voor me'

05-06-2019 07:14
20

NEC is met vijf kandidaat-trainers in gesprek. Directeur Wilco van Schaik vertelt dat in een uitgebreid interview met fansite Forza NEC. Ron de Groot stond de laatste maanden van het seizoen als interim-trainer aan het roer in Nijmegen. Hij geeft het stokje nu weer over. 

Van Schaik en zijn NEC-collega's hebben vijf opvolgers op het oog. "We voeren gesprekken van ongeveer vier uur per trainer. Die zijn minuscuul voorbereid en gaan over van alles. Natuurlijk op de eerste plaats over het sportieve, over de mens achter de trainer, maar ook over randvoorwaarden. Wat is de voetbalvisie van een trainer, wat is zijn visie op voeding, fysiek, trainingsmethoden en trainingsintensiteit en de manier hoe je een topsportcultuur creëert, hetgeen waar we hier naartoe willen werken?", vertelt hij.

"Daarnaast haal ik informatie over de trainers uit mijn netwerk en bel ik met spelers en directeuren die met deze trainers hebben gewerkt. Uit dat alles krijg je een compleet beeld van een trainer."

Bij FC Utrecht werkte Van Schaik succesvol samen met Erik ten Hag. "Ik sprak Erik laatst nog. Hij heeft de lat erg hoog gelegd voor me, want ik neem niet zomaar meer genoegen met een trainer. Het is een moeilijke zoektocht. Met elkaar hebben wij bij NEC in een opgesteld profiel wel enkele eisen gesteld aan een nieuwe trainer. Net zoals een trainer die ook bij ons neerlegt, het komt in die gesprekken niet van één kant."

NEC eindigde dit seizoen op de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie.