'Ik kan iets toevoegen aan Oranje wat, op Strootman na, weinigen beheersen'

'Ik kan iets toevoegen aan Oranje wat, op Strootman na, weinigen beheersen'

05-06-2019 07:39
30

Marten de Roon leek, als speler van Sparta en sc Heerenveen, een doorsnee Eredivisie-carrière tegemoet te gaan, maar staat als 28-jarige plotseling op tien interlands én gaat met Atalanta Bergamo de Champions League in. De controleur uit Zwijndrecht kijkt er zelf niet helemaal van op.

"Ik weet wel dat ik iets kan toevoegen aan het team wat behoudens Kevin Strootman niet veel andere internationals beheersen. Aan de bondscoach of hij van die kwaliteiten gebruik wil maken", klinkt het in De Telegraaf. De Roon doelt op zijn vermogen om de balans te bewaken op het middenveld, maar weet ook exact wat hij níét beheerst.

Wedden

Meer odds

De middenvelder begrijpt dan ook dat bondscoach Ronald Koeman hem af en toe passeert tijdens wedstrijden tegen kleinere voetballanden. "Ik heb hem ook gezegd dat ik dan minder van nut ben, omdat ik niet het voetballende brein bezit om die steekpass te geven of een andere geweldige mogelijkheid zie." Een vaste Oranje-klant durft hij zichzelf dan ook niet te noemen. "Ik denk nooit: hier ben ik, Marten de Roon, een vaste basisspeler van Nederland."

De Roon zou donderdagavond interland nummer elf bij kunnen schrijven: Nederland neemt het dan in de halve finale van de Nations League op tegen Engeland. De aftrap in Guimarães staat gepland voor 20.45 uur Nederlandse tijd.