FC Twente wil duo weer huren: 'Maar Sevilla is nog in rouw na de dood van Reyes'

FC Twente wil duo weer huren: 'Maar Sevilla is nog in rouw na de dood van Reyes'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 08:03wo 05-06-2019 om 08:03

FC Twente hoopt ook in de Eredivisie een beroep te kunnen doen op Cristian González en Rafik Zekhnini. Technisch directeur Ted van Leeuwen gaat proberen om de Uruguayaanse verdediger en de Noorse buitenspeler nóg een jaar te huren van respectievelijk Sevilla en Fiorentina.

Van Leeuwen heeft met beide clubs al contact gezocht, bevestigt hij tegenover TC/Tubantia. De Tukkers zullen echter af moeten wachten, zeker in het geval van González. "In Spanje wordt er door de tweede teams nog steeds gevoetbald en bij Sevilla hebben ze net een nieuwe trainer aangesteld (Julen Lopetegui, red.). Bovendien is de club nog in rouw vanwege het overlijden van Reyes."

De Enschedeërs moeten nog meer posities invullen. Behalve González en Zekhnini zijn er nog vier huurlingen die de Grolsch Veste in principe verlaten: Mohamed Hamdaoui (De Graafschap), Fred Friday (AZ), Matt Smith (Manchester City) en Ulrich Bapoh (VfL Bochum). De samenwerking met Smith is FC Twente goed bevallen, maar Manchester City gaat de international van Wales naar alle waarschijnlijkheid niet nóg een jaar in Overijssel onderbrengen.

Daarnaast lopen de backs Rafael Ramos, Ricardinho en Nacho Monsalve uit hun contract: Van Leeuwen gaat met de twee laatstgenoemden nog om de tafel. De Tukkers moeten bovendien rekening houden met een vertrek van Aitor Cantalapiedra, hoewel er nog geen aanbod binnen is gekomen voor de beste speler van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De van Arsenal overgekomen Julio Pleguezuelo is tot dusver de enige aanwinst. "We houden op dit moment de nodige bordjes in de lucht. Het probleem is dat we nog heel vroeg in de transferperiode zitten, waardoor clubs willen wachten", aldus Van Leeuwen.

Poll

Op welke plek gaat Twente volgend seizoen eindigen in de Eredivisie?

(5746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws