Transferadvies van Swart: Hij is geen type die zijn keuzes baseert op geld

Transferadvies van Swart: "Hij is geen type die zijn keuzes baseert op geld"

05-06-2019 08:26
35

Als Donny van de Beek kiest voor een vertrek bij Ajax, moet de middenvelder naar een 'absolute topclub' verkassen. Dat vindt Sjaak Swart. Van de Beek wordt na een uitstekend seizoen gelinkt aan tal van clubs uit Engeland, Italië, Duitsland en Spanje. 

"Donny past bij een club waar verzorgd en aanvallend voetbal wordt gespeeld", zegt Swart in gesprek met Voetbal International. "Dan is hij op zijn best. Bij Ajax heeft hij dat."

"Maar uiteindelijk wil iedere topvoetballer weten waar zijn plafond ligt. Ik zie Donny Ajax niet verlaten voor zomaar een club in het buitenland. Hij is geen type die zijn keuzes baseert op geld. Donny weet wat hij heeft in Amsterdam en dat verruilt hij niet voor iets wat sportief minder is. Als hij ooit bij Ajax vertrekt, moet dat in mijn ogen naar een absolute topclub zijn."

Onder meer Tottenham Hotspur, Arsenal, Borussia Dortmund en Internazionale zijn genoemd als mogelijke bestemmingen voor Van de Beek. De 22-jarige middenvelder bereidt zich momenteel met Oranje voor op de halve finale van de Nations League. Donderdagavond is Engeland de opponent in Portugal.