'Dat is geen optie voor Robben, ik vermoed dat hij gaat stoppen met voetballen'

'Dat is geen optie voor Robben, ik vermoed dat hij gaat stoppen met voetballen'

05-06-2019 08:44
31

PSV? FC Groningen? Een avontuur in de Major League Soccer? Kees Jansma ziet het niet gebeuren voor Arjen Robben. Hij verwacht dat de 35-jarige aanvaller binnenkort zijn definitieve afscheid als profvoetballer aankondigt. 

"Ik heb nooit iemand ontmoet die meer bezeten is van voetbal dan Arjen Robben", vertelt Jansma in gesprek met Nieuwe Revu. "Ondanks vele blessures kan hij terugkijken op een fantastische loopbaan. Als perschef van Oranje heb ik vaak met hem gezeten. Hij is een rustige, bescheiden familieman die zijn werk buitengewoon serieus neemt, maar zich toch niet gek laat maken door de kritische, boze buitenwacht."

"Zijn zwakke plek is verliezen. Daar kan hij buitengewoon driftig en chagrijnig van worden. Of het nou om een verloren WK-finale gaat of gewoon een vriendschappelijk wedstrijdje zwemmen; Robben wil nooit verliezen."

"Dit seizoen heeft hij weer vijf maanden blessureleed moeten doorstaan en bij een mindere club spelen is volgens mij nauwelijks een optie; ik vermoed dat hij gaat stoppen met voetballen."

Robben speelde de afgelopen tien seizoenen voor Bayern München. Daar wordt zijn aflopende contract niet verlengd.