'Argentijnse ster wil naar Londen; Tottenham moet transferrecord verpulveren'

'Argentijnse ster wil naar Londen; Tottenham moet transferrecord verpulveren'

05-06-2019 09:03
26

Giovani Lo Celso wordt mogelijk de eerste zomerversterking van Tottenham Hotspur. Sky Sports meldt dat de Argentijnse middenvelder zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de Champions League-finalist. 

Eerder dit jaar werd Lo Celso door Real Betis overgenomen van Paris Saint-Germain. Momenteel bereidt de international zich met Argentinië voor op de Copa América. Vorige week meldde BBC Sport al dat Spurs een bod van circa 60 miljoen euro had uitgebracht op Lo Celso. Betis weigerde. 

Inmiddels heeft de Zuid-Amerikaan aan zijn club laten weten dat hij een transfer wil maken. Lo Celso wil met Spurs de Champions League in en vindt het volgens Sky Sports daarnaast een uitdaging om met landgenoot Mauricio Pochettino aan de slag te gaan in de Premier League. 

Om Lo Celso in te lijven, zal Spurs z'n eigen transferrecord moeten verpulveren. Betis verlangt naar verluidt zeker 75 miljoen euro voor de Argentijn. Het hoogste bedrag dat Tottenham ooit betaalde voor een speler, is 40 miljoen euro. Voor dat bedrag verkaste Davinson Sánchez in 2017 van Amsterdam naar Londen.