Verrast door Ajax-interesse: 'Je kent de club zelf niet heel erg goed'

Verrast door Ajax-interesse: 'Je kent de club zelf niet heel erg goed'

05-06-2019 10:59
32

Mitchell van der Gaag was verrast toen Ajax hem benaderde om trainer te worden van Jong Ajax. De oefenmeester kwam vervolgens snel tot de conclusie dat hij op het aanbod in wilde gaan.

In gesprek met Veronica Inside vertelt Van der Gaag dat hij een aantal weken geleden in contact kwam met Ajax. "Dat had ik eigenlijk niet aan zien komen. Je volgt Ajax wel, je kent een aantal mensen, maar je kent de club zelf niet heel erg goed. Het is niet zo dat je daar lijntjes hebt lopen of wat dan ook. (...) Dan komt dat eigenlijk toch wel als verrassing", legt hij uit.

"Daarna is het eigenlijk wel snel gegaan. Dan ga je nadenken. Je merkt hoe Ajax ervoor staat. Dat zie je zelf, maar ook hier in Portugal word ik er enorm op aangesproken", vertelt Van der Gaag, die woonachtig is in Portugal. "Dan zie je hoe Ajax erop staat. Dan heb je een aantal gesprekken en gaat het in een keer snel. Ik ben ook wel beneiuwd hoe er bij Ajax gewerkt wordt en wat het geheim is."

Ajax wil ook verlengen met Winston Bogarde, iets waar Van der Gaag achter staat. "Ja, dat wisten we van tevoren natuurlijk ook al. De club heeft bepaalde mensen in dienst, die er al langer werken. Winston zit er al een aantal jaar, kent de cultuur van de club goed en weet hoe het is om Jong Ajax te trainen."