Update: Verkrachtingszaak rond Ronaldo niet ingetrokken, maar verplaatst

Update: Verkrachtingszaak rond Ronaldo niet ingetrokken, maar verplaatst

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 08:49do 06-06-2019 om 08:49

De rechtszaak tegen Cristiano Ronaldo, die in de Verenigde Staten werd beschuldigd van verkrachting, gaat niet door. Het slachtoffer Katheryn Mayorga heeft haar aanklacht ingetrokken, zo meldt Bloomberg.

Het is niet duidelijk waarom Mayorga haar aanklacht heeft ingetrokken, aldus Bloomberg. Het is dus onduideljik of de partijen het eens zijn geworden over een schikking. In maart van dit jaar bracht The New York Times nog naar buiten dat Juventus deze zomer niet deelneemt aan de International Champions Cup in de Verenigde Staten om te voorkomen dat Ronaldo daar in hechtenis zou worden genomen.

Mayorga diende vorig jaar een klacht in, omdat ze in 2009 door Ronaldo zou zijn verkracht in een hotelkamer in Las Vegas. Volgens Mayorga zou ze daarna zwijggeld hebben gekregen. Naar verluidt betaalde Ronaldo haar 375.000 dollar, zo'n 325.000 euro. Mayorga verklaarde later dat ze door het trauma dat ze had opgelopen niet in staat was tot een afspraak te komen.

Ronaldo heeft de verkrachtingszaak publiekelijk ontkend. De gevolgen waren echter groot. Zo werd hij verwijderd van de cover van FIFA 19 en sponsor Nike stelde 'ernstig bezorgd' te zijn. 

Update 6/6 08.49: Het bericht van persbureau Bloomberg over de verkrachtingszaak rond Ronaldo blijkt berust op een misverstand. De zaak is niet ingetrokken, maar blijkt te zijn verplaatst naar een andere rechtbank. De advocaat van Mayorg bevestigt dat. "We hebben de zaak dus niet ingetrokken. De claims blijven hetzelfde."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws