Eriksen maakt vertrekwens duidelijk: 'Ik wil graag iets nieuws proberen'

Eriksen maakt vertrekwens duidelijk: 'Ik wil graag iets nieuws proberen'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 11:34wo 05-06-2019 om 11:34

Christian Eriksen wil Tottenham Hotspur verlaten. De spelmaker van Spurs heeft tegenover het Deense Ekstrabladet toegegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

"Ik heb heel veel respect voor alles wat er is gebeurd in Tottenham, ik zal daar nooit negatief over zijn", aldus de oud-speler van Ajax tegenover Ekstrabladet. "Maar ik heb ook gezegd dat ik graag iets nieuws wil proberen. Ik hoop dat er in de zomer duidelijkheid komt", aldus Eriksen.

De Deens international heeft zijn zesde seizoen achter de rug in Noord-Londen. "In het voetbal weet je nooit wanneer er duidelijkheid is. Het kan ieder moment gebeuren. Iedereen wil het liefst dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is, maar in het voetbal duren dingen soms wat langer."

Eriksen weet dat zijn vertrekwens alleen niet voldoende is. "Het hangt ook af van Daniel Levy (voorzitter Spurs red.). En er moet een andere club komen. Of ik moet om de tafel zitten en onderhandelen over een nieuwe contract", legt Eriksen uit. "Er zijn niet veel punten waar Tottenham niet aan kan voldoen. Als ik ga, hoop ik dat het een stap vooruit is."

Real Madrid zou in de ogen van Eriksen een stap vooruit zijn. "Maar het is aan Real Madrid om Tottenham te bellen en te zeggen dat ze Christian willen. En zover ik weet hebben ze dat nog niet gedaan."

Poll

Is Eriksen wereldtop?

(5874 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws