'Schouten op weg naar Serie A: club veelvuldig in contact met Excelsior'

'Schouten op weg naar Serie A: club veelvuldig in contact met Excelsior'

05-06-2019 12:16
54

Sassuolo is hard op weg om Jerdy Schouten over te nemen van Excelsior. De nummer 11 van de Serie A zou veelvuldig contact hebben met Excelsior over een overgang van de middenvelder, weet Calciomercato.

De middenvelder degradeerde vorige maand met Excelsior naar de Keuken Kampioen Divisie. Toch beleefde Schouten een prima seizoen in de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder heeft daarmee vooral interesse vanuit de Italiaanse Serie A gewekt. Sassuolo is volgens Calciomercato nu de belangrijkste kandidaat om hem over te nemen.

Schouten werd dit seizoen al in verband gebracht met Napoli, Fiorentina en Udinese. Inmiddels zijn ook Torino en Parma in de markt voor de Nederlander, maar Sassuolo heeft de beste papieren. Volgens het Italiaanse medium heeft Schouten een waarde van zo'n twee miljoen euro.

Het is goed in te denken dat Schouten wel oren heeft naar een overgang. Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie gaf Schouten al te kennen dat hij komend seizoen liever niet in de Eerste Divisie speelt. "Ik hoop ook dat ik daar niet hoef te spelen. Maar op dit moment staat het er wel zo voor", zei hij vorige maand tegen RTV Rijnmond.