Twee transferprioriteiten voor Heerenveen: 'Europees voetbal lijkt me niet reëel'

Twee transferprioriteiten voor Heerenveen: 'Europees voetbal lijkt me niet reëel'

05-06-2019 14:13
17

SC Heerenveen heeft deze zomer twee transferprioriteiten: een spits en een controlerende middenvelder. Johnny Jansen, de kersverse trainer van de Friese club, vertelt dat in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

Jansen werd maandag gepresenteerd als opvolger van Jan Olde Riekerink. In de slotfase van dit seizoen was hij al actief als interim-trainer. Na een teleurstellend seizoen is er werk aan de winkel. "Het lijkt me niet reëel als ik nu ga zeggen: wij gaan voor Europees voetbal", aldus Jansen.

"Zoals ik er nu naar kijk, kunnen we beter zeggen: wij willen een stuk stabieler worden, attractief voetballen en zorgen dat het publiek zich herkent in het elftal. Dat ze jongens zien die gas willen geven. Het zou geweldig zijn als er op die manier een klik ontstaat tussen de spelers en de supporters. Wanneer we dat voor elkaar krijgen, gaat dat punten opleveren. Dat kan niet missen."

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de selectie voor komend seizoen. Heerenveen raakte onder meer Sam Lammers (terug naar PSV) en Stijn Schaars (gestopt) kwijt. "Duidelijk is op welke posities we versterkingen nodig hebben. We willen in ieder geval een spits en een controlerende middenvelder."