Feyenoord krijgt 24,5 miljoen en staat vak in nieuwe Kuip af aan goed doel

Feyenoord krijgt 24,5 miljoen en staat vak in nieuwe Kuip af aan goed doel

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 18:26wo 05-06-2019 om 18:26

De stadionplannen van Feyenoord worden ondersteund door Stichting De Verre Bergen, dat zich inzet voor maatschappelijke projecten. De instelling heeft een principeakkoord gesloten met de stadiondirectie en draagt 24,5 miljoen euro bij aan de bouw van een nieuwe Kuip.

In ruil daarvoor stelt Feyenoord, wanneer het nieuwe stadion er eenmaal staat, één tribunevak ter beschikking aan de stichting. In het zogeheten Vak van Zuid mogen per wedstrijd bijna vierduizend kinderen gratis plaatsnemen. Feyenoord-directeur Jan de Jong spreekt van 'het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa'.

"Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam-Zuid", wordt De Jong geciteerd op de website van De Verre Bergen. "Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen."

Feyenoord is al enkele jaren bezig met het realiseren van de stadionplannen. Volgens de meest recente prognoses kan er in 2024 gevoetbald worden in de nieuwe Kuip.

Poll

Ben jij blij met de komst van de nieuwe Kuip?

(4138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws