Koeman praat met begeerde De Ligt over 'goede beslissing': Dat is geheim

Koeman praat met begeerde De Ligt over 'goede beslissing': "Dat is geheim"

05-06-2019 18:38
51

Ronald Koeman prijst zich gelukkig met Matthijs de Ligt. De naam van de negentienjarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal kwam woensdagavond tijdens de persconferentie voor het Nations League-duel met Engeland meerdere keren voorbij.

Koeman werd onder meer gevraagd naar de toekomst van De Ligt. De Ajax-captain kan kiezen uit een groot aantal topclubs, waaronder FC Barcelona, Manchester City en Liverpool. "Ik heb een week geleden met Matthijs gesproken over zijn toekomst", vertelt Koeman aan de verzamelde pers. Over de inhoud wil hij weinig kwijt. "Dat is geheim."

"Maar wat ik tegen alle jonge spelers zeg die een stap willen maken: blijf minuten maken. Alleen zo blijf je je ontwikkelen. De speelwijze van een club is ook heel belangrijk. Zijn familie, zijn zaakwaarnemer en alle mensen om hem nemen zullen hem helpen om een goede beslissing te nemen. En het wordt ook een goede beslissing."

De Oranje-bondscoach is blij met De Ligt. "Zijn grootste kwaliteit is dat hij pas negentien is. Hij ziet er soms uit als iemand van 25. Dat Ajax zo ver in de Champions League is gekomen, is heel belangrijk voor zijn ontwikkeling. Hij heeft zich kunnen meten met de grootste clubs. Daarnaast is Matthijs een goede prof en heel slim. Hij traint altijd extra."

Wel is er nog voldoende ruimte voor verbetering, meent Koeman. "Het is nog geen eindproduct. Dat is normaal voor iemand van negentien. Hij kan werken aan zijn voetballende kwaliteiten van achteruit. Maar hij is nu al een uitstekende speler, die alleen nog maar beter worden. Hopelijk kiest hij een grote club, dat verdient hij."