Warm welkom voor Van Dijk en Wijnaldum: 'Heel klein, maar het doet veel'

Warm welkom voor Van Dijk en Wijnaldum: 'Heel klein, maar het doet veel'

05-06-2019 18:40
8

Virgil van Dijk heeft geen enkele moeite om zich op te laden voor de eindronde van de Nations League, het toetje van een lang en zwaar seizoen. De centrale verdediger van Liverpool stond zaterdagavond nog met maatje Georginio Wijnaldum in de finale van de Champions League.

Dat hij dit seizoen al 56 wedstrijden voor club en land achter de rug heeft, is voor de Oranje-aanvoerder geen excuus. "Ik denk dat iedereen heus wel wat zware benen heeft", laat hij woensdag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Engeland. "Iedereen zal zich goed opladen en er klaar voor zijn."

Van Dijk en Wijnaldum voegden zich maandagavond laat bij de overige spelers van het Nederlands elftal en werden in het spelershotel getrakteerd op een staande ovatie van hun teamgenoten. De centrale verdediger uit Breda kon het gebaar waarderen. "Geweldig, dat laat ook zien hoe goed de band is tussen iedereen. Het is iets heel kleins, zo'n ontvangst, maar het doet heel veel met je. Ik ben trots om deel uit te maken van deze groep en natuurlijk ook aanvoerder te mogen zijn van deze groep jongens."

Nederland treedt donderdag in Guimarães aan tegen Engeland: de aftrap staat gepland voor 20.45 uur Nederlandse tijd. Woensdagavond is het tijd voor de andere halve finale, tussen gastland Portugal en Zwitserland.