Liverpool-icoon lyrisch over Van Dijk: 'Beste verdediger in clubgeschiedenis'

Liverpool-icoon lyrisch over Van Dijk: 'Beste verdediger in clubgeschiedenis'

05-06-2019 20:35
14

Jamie Carragher is groot fan van Virgil van Dijk. De Oranje-international is de beste verdediger in de geschiedenis van Liverpool, vindt het clubicoon.

Op de vraag van VTBL of Van Dijk de beste Liverpool-verdediger in de rijke historie van de club is, antwoordt Carragher. "Ja, de nummer één. Zeker." Van Dijk won afgelopen zaterdag de Champions League met Liverpool. Donderdag staat hij in de basis tegen Engeland. "Hij heeft geen zwakke punten, ik zie ze niet. Hij is de beste op zijn positie."

Carragher zag Van Dijk dit seizoen veel aan het werk. "Hij was fantastisch. Donderdag zal hij weer goed zijn, mits hij niet te veel heeft gedronken na de Champions League-finale. Is hij nuchter? Hij zou nog steeds dronken moeten zijn. Gewoon, blijven drinken." Op serieuze toon: "Hij zou fine moeten zijn. Ik kijk uit naar de wedstrijd."

Nederland en Engeland staan donderdag om 20.45 uur aan de aftrap in het Portugese Guimarães. Carragher: "Het valt me op dat wanneer Ajax heel sterk is, Nederland dat ook is. Elke voetbalfan wil een goed Nederland zien. De supporters, het oranje, het shirt, de speciale spelers... Als Nederland niet meedoet aan een toernooi, voelt het niet als een echt toernooi."