Bergwijn: 'Iedereen had het maar over Ajax, maar het verschil viel wel mee'

Bergwijn: 'Iedereen had het maar over Ajax, maar het verschil viel wel mee'

05-06-2019 20:50
172

Steven Bergwijn heeft de pijn van het mislopen van de landstitel nog niet helemaal verwerkt. Na de 3-1 nederlaag van PSV tegen Ajax op 31 maart kapseisde het Eindhovense schip, met een tweede plaats in de Eredivisie tot gevolg.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld", vertelt Bergwijn aan Voetbal International. "Dat is iedereen bij PSV. Wij hadden kampioen kunnen en misschien wel moeten worden, hoewel we na de nederlaag bij Ajax natuurlijk ook nog wel punten verspeelden tegen Vitesse en AZ."

"Maar dan nog. Iedereen had het maar over Ajax en dat zij op alle fronten zo veel beter waren dan wij, qua voetbal en spelers. Ze hebben het natuurlijk ook goed gedaan en mooi voetbal gespeeld in de Champions League, alleen: als ik dan naar de eindstand kijk in de Eredivisie, zie ik dat het verschil wel meeviel in punten."

Bergwijn stelt dat PSV het in Amsterdam heeft weggegeven. "Je kunt er van alles over zeggen, maar dingen gaan soms zoals ze gaan. Ik vind het onterecht dat de trainer (Mark van Bommel, red.) na afloop kritiek kreeg voor zijn wisselbeleid, dat hij aanvallend iets had moeten doen. In het veld dachten we dat het goed zou komen, doordat we die controle over de wedstrijd hadden en voelden."