'Faik (Zulte Waregem) kan terugkeren in Eredivisie: eerste bod afgewezen'

'Faik (Zulte Waregem) kan terugkeren in Eredivisie: eerste bod afgewezen'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 06:55do 06-06-2019 om 06:55

SC Heerenveen is in de markt voor Hicham Faik. De Friese club is op zoek naar een controlerende middenvelder en Faik, speler van Zulte Waregem, wordt gezien als een interessante optie. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant woensdag. De 27-jarige Faik maakte een jaar geleden de overstap van Excelsior naar Zulte. De controleur signeerde in België een driejarig contract. Als Heerenveen hem terug wil halen naar de Eredivisie, zal het sowieso dus een afkoopsom moeten betalen. 

LC weet dat de eredivisionist inmiddels een bod op Faik heeft uitgebracht. Zulte Waregem vond het geboden bedrag te laag. De Jupiler Pro League-formatie weet óók dat Michel Vlap, doelwit van onder meer Anderlecht, deze zomer waarschijnlijk miljoenen euro's gaat opleveren. Het denkt daarom een goede onderhandelingspositie te hebben. 

In Nederland begon Faik zijn loopbaan bij Almere City. Via Roda JC belandde de vrijetrappenspecialist in 2016 bij Excelsior. 

Heerenveen-trainer Johnny Janssen onthulde deze week dat de club zich minimaal wil versterken met een controleur én een spits

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws