'Ik heb ook een goed seizoen gespeeld, waarom moet ik dan aan Van de Beek denken?'

'Ik heb ook een goed seizoen gespeeld, waarom moet ik dan aan Van de Beek denken?'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 07:34do 06-06-2019 om 07:34

Marten de Roon is niet bang voor zijn positie op het middenveld van Oranje. De balafpakker van Atalanta Bergamo zou weleens het kind van de rekening kunnen worden van de opmars van Donny van de Beek, maar De Roon blijft er rustig onder.

Ondanks dat diverse toonaangevende voetbaljournalisten tegenover de NOS stellen dat De Roon een vaste plek op het middenveld van Oranje moet krijgen, wordt de roep om de goed presterende Van de Beek steeds luider. "Hij speelde geweldige wedstrijden en heeft fantastische goals gemaakt voor Ajax", weet ook De Roon. "Daar heb ik van genoten."

Het plekje op het middenveld van het Nederlands elftal is De Roon dierbaar, maar hij gaat er niet van uit dat hij het snel zal moeten afstaan. "Ik denk er niet over na dat hij wel eens op mijn plek kan gaan spelen. Dat is een beslissing voor de bondscoach, maar ik denk dat ik ook geen slecht seizoen heb gespeeld. Waarom zou ik dan aan anderen moeten denken? Ik ben met een positief gevoel hier naartoe gekomen."

Volgens de NOS zal Koeman het middenveld van de afgelopen interlands intact laten in de halve finale van de Nations League tegen Engeland. Dat betekent dat De Roon samen met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong op het middenrif zal spelen. Het duel tegen Engeland begint donderdagavond om 20.45 uur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws