Vermoedelijke opstelling: Van de Beek op de bank, twee opties op de vleugel

Vermoedelijke opstelling: Van de Beek op de bank, twee opties op de vleugel

06-06-2019 08:08
84

De opstelling van het Nederlands elftal bevat donderdagavond tegen Engeland (aftrap 20.45 uur) waarschijnlijk weinig verrassingen. Bondscoach Ronald Koeman lijkt 'gewoon' te kiezen voor zijn inmiddels vertrouwde opstelling. 

Jasper Cillessen is zeker van zijn plek onder de lat en de achterhoede van Nederland bestaat in de halve finale van de Nations League vermoedelijk uit Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind. 

Ajax-uitblinker Donny van de Beek werd de laatste weken nadrukkelijk genoemd als potentiële basisspeler. Het ANP denkt echter dat hij donderdagavond op de bank zit; Koeman lijkt namelijk te kiezen voor zijn vaste trio Marten de Roon-Frenkie de Jong-Georginio Wijnaldum.

In de voorhoede zijn Ryan Babel en Memphis Depay zeker van een basisplaats. Op de flank gaat het tussen Steven Bergwijn en Quincy Promes. 

Dumfries
Het Algemeen Dagblad suggereert donderdagochtend dat Koeman wél gaat verrassen. De trainer zou overwegen om Dumfries buiten de basis te laten en tegen Engeland te kiezen voor een driemansachterhoede met Blind, Van Dijk en De Ligt. Van de Beek zou in dat geval wél aan de aftrap verschijnen.