'Ajax volgt voorbeeld van Barcelona en zet Palacios (19) op verlanglijstje'

'Ajax volgt voorbeeld van Barcelona en zet Palacios (19) op verlanglijstje'

06-06-2019 08:29
31

Naast FC Barcelona heeft ook Ajax belangstelling voor linksback Diego Palacios. Althans, dat meldt het Ecuadoriaanse El Télegrafo donderdag. 

Woensdag dook in Spanje het gerucht op dat Barça overweegt om Palacios (19) naar Camp Nou te halen. De linksback maakte dit seizoen indruk in de achterhoede van Willem II. Afgelopen weken deed hij het ook goed op het WK O20 jaar. 

Palacios wordt gezien als een speler met veel potentie. Barça zou een 'Ludovit Reis-traject' voor ogen hebben met het talent: in eerste instantie aan de slag bij Barcelona B, daarna geleidelijk toewerken naar het eerste elftal. 

Palacios - bijnaam: Chiqui - zou zich echter óók in de kijker hebben gespeeld bij Ajax, claimt El Télegrafo. De vleugelverdediger is nog altijd eigendom van het Ecuadoriaanse S.D. Aucas. Dankzij een tip van meesterscout Piet de Visser kon Willem II Palacios dit seizoen huren. 

Ajax moet deze zomer mogelijk op zoek naar een vervanger voor Daley Sinkgraven. De linksback zou in de belangstelling staan van Bayer Leverkusen.