Engeland vreest 'topduo' van Oranje: 'Blijf weg uit het centrum, zoek de vleugels'

Engeland vreest 'topduo' van Oranje: 'Blijf weg uit het centrum, zoek de vleugels'

06-06-2019 11:37
61

In Engeland wordt met veel respect gesproken over het centrale verdedigingsduo van Oranje. Met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt heeft bondscoach Ronald Koeman goud in handen, vindt oud-prof Jamie Carragher.

"Met Van Dijk heeft hij de beste verdediger ter wereld, en ik denk dat ik het recht heb dat te zeggen nu hij de Champions League heeft gewonnen. Met De Ligt hebben ze op zeker de beste jonge centrale verdediger ter wereld", aldus Carragher tegenover Sky Sports.

"Het is ongelooflijk wat De Ligt doet op zijn negentiende. Zijn optredens in de Champions League waren buitengewoon", klinkt het lovend. Naast zijn capaciteiten looft Carragher ook het leiderschap van De Ligt. "Ik zag hem een toespraak geven aan het eind van het seizoen. Hij sprak alsof hij 29 was, niet 19. (...) Er is geen garantie voor welke speler dan ook, maar als je naar De Ligt kijkt is het alsof het een garantie is dat hij een topspeler wordt."

Engeland wacht dus een zware kluif in de halve finale van de Nations League. "Hoe kom je hen voorbij? Blijf weg uit het centrum! Zoek de vleugels", aldus het advies van Carragher. "Dat is ook waar Engeland kwaliteit heeft lopen. Ze hebben snelheid met Raheem Sterling en Jadon Sancho, terwijl Marcus Rashford daar ook speelt. Er is heel veel snelheid, dus ik denk dat Engeland Oranje alsnog in de problemen kan brengen."